We vinden het belangrijk dat je weet welke cosmetische tandarts behandelingen er allemaal zijn. Natuurlijk is er voor iedereen weer een andere behoefte op dit gebied. Daarom is het belangrijk om te weten wat de verschillende behandelingen zijn en waar ze opgericht zijn. Lees in deze blog de informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Daarnaast raden we eraan om altijd contact op te nemen met je tandarts hierover. Dit laatste omdat bepaalde behandelingen ook aangeboden worden door mensen die geen tandarts zijn.

Welke cosmetische behandelingen bij de tandarts zijn populair? 

De laatste jaren worden er veel cosmetische behandelingen bij de tandarts gedaan. Er zijn er een aantal te onderscheiden die bijzonder populair zijn. Deze nemen we hieronder even met je door. Denk hierbij aan: tanden bleken, facings en implantaten. Deze laatste behandeling scharen we onder de cosmetische behandelingen, maar daar gaat wel een chirurgische traject aan vooraf. De bleekbehandeling wordt gedaan op basis van peroxide, Hiermee worden de tanden vele tinten lichter gemaakt. Je kunt dus zelf kiezen welke lichtheid je tanden moeten hebben. Met facings is het mogelijk om tanden qua vorm en kleur te corrigeren. Heb je dus een schuine tand of een spleetje tussen de tanden, dan is het met facings op te lossen. Een implantaten behandeling betekent dat er een kunstmatige tand geplaatst wordt. Deze wordt op een kunstmatige wortel in de kaak geplant. Het is ook mogelijk om een klikgebit op implantaten te laten zetten. Zo zit het niet los in de mond. We raden je aan om altijd contact op te nemen met je zorgverzekering. Dan weet je precies waar je aan toe bent. 

Kies de juiste kliniek 

Het komt maar al te vaak voor dat mensen een behandeling laten doen terwijl de kliniek waar dit gebeurt niet voldoet aan de eisen die gesteld worden aan cosmetische of tandheelkundige behandelingen. Daarom is het erg belangrijk om online recensies te lezen van klinieken. Weet je wat andere mensen te zeggen hebben over de kliniek?. Hoe hebben zij hun behandelingen ervaren? Ook is het belangrijk om langs te gaan bij de kliniek en de artsen eens in de ogen te kijken. Hoe bevalt jouw de locatie en de aanblik van de kliniek? Wanneer dit alles voldoende in jouw ogen is, dan is het de juiste tijd om je vertrouwen te stellen in de artsen van de kliniek. 

Pin It on Pinterest