We gaan allemaal wel eens naar de tandarts. Meestal gaan we daar heen voor de periodieke controle. Echter zijn er veel meer tandartsbehandelingen. In deze blog beschrijven we een aantal van de meest voorkomende tandartsbehandelingen.

De periodieke controle

Bij een periodieke controle controleert de tandarts je gebit op gaatjes en eventuele tandvleesontstekingen of afwijkingen. Soms wordt er, om het gebit nog beter te bestuderen, een röntgenfoto gemaakt. Vaak reinigt de tandarts je gebit even en krijgen kinderen een fluoridebehandeling. Wanneer de tandarts een gaatje tegenkomt, zal hij samen met jou een nieuwe afspraak maken om het gaatje te vullen.

Het vullen van de gaatjes

Wanneer je een gaatje hebt of een stuk van de tand mist, dan krijg je een vulling. Door middel van deze behandeling vult en repareert de tandarts de aangedane tand of kies. De vulling zorgt er ook nog eens voor dat de tand of kies niet verder ontsteekt of pijn doet. Er bestaan verschillende soorten vullingsmaterialen. De meest bekende zijn amalgaam en composiet.

Naar de mondhygiënist

Regelmatig naar de mondhygiënist gaan is zeer voordelig. Voorkomen is beter dan genezen, daarom wijzen wij erop minstens één keer per jaar een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Beide steeds het antwoord spande link geeft de mondhygiënist verschillende voedingsadviezen, verwijdert hij tandplak, tandsteen, tandaanslag en reinigt hij het gebit.

Implantaten

Een implantaat het is een kunstwortel die geplaatst kan worden, om een missende tand te vervangen. Boven op het implantaat wordt een brug of kroon geplaatst, zodat je weer normaal kunt praten, lachen en eten. Wanneer je dit nodig is raden we je aan om contact op te nemen met implantoloog Utrecht.

Pin It on Pinterest