Mensen worden steeds ouder en dat is natuurlijk erg mooi. Het is echter wel jammer dat het ouder worden sinds jaar en dag gepaard gaat met diverse klachten en problemen met betrekking op de gezondheid. Ook op het gebied van tandheelkunde zijn er verschillende problemen die de kop opsteken wanneer mensen ouder worden. In deze blog willen we graag een aantal veel voorkomende problemen met betrekking tot mondhygiëne opsommen. Let op dat het wel altijd belangrijk is om regelmatig langs te gaan bij de tandarts voor een periodieke controle om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

Donkere tanden

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je donkere tanden hebt. Dit wordt door verschillende zaken veroorzaakt, maar de belangrijkste zijn vooral de veranderingen in het tandbeen en door het langdurig blootstelling van de tanden en het tandvlees aan diverse soorten eten en drinken die de vlekken kunnen veroorzaken. Ook kunnen donkere tanden ontstaan naarmate de buitenste glazuurlaag dunner wordt, waardoor de binnenkant van de tand als het ware zichtbaar is.

Droge mond

Een droge mond heeft iedereen wel eens last van, maar bij ouderen zie je dit doorgaans wat vaker dan bij jongeren. Dit komt doordat de mond naarmate men ouder wordt, minder goed en minder veel speeksel produceert. Een droge mond kan natuurlijk ook veroorzaakt worden door andere zaken zoals medicijngebruik en de behandeling van bepaalde ziektes.

Tandverlies

Ten slotte is tandverlies een van de meest voorkomende klachten die men ervaart wanneer men ouder wordt. De reden waarom men doorgaans op latere leeftijd zijn tanden verliest heeft grotendeels te maken met de natuurlijke slijtage van de tanden. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden voor kunsttanden of -gebitten. 

Stomatitis

Stomatitis is een aandoening die kan ontstaan als gevolg van het gebruik van een kunstgebit. Niet elk kunstgebit zal hiervoor zorgen, maar vooral kunstgebitten die niet helemaal goed passen kunnen zorgen voor problemen zoals bepaalde schimmels in de mond. Zit je kunstgebit niet goed? Trek dan dus direct aan de bel!

Pin It on Pinterest