Doordat bacteriën zich graag opstapelen in je mond, is het maar handig om te weten hoe je de mond goed moet reinigen. Niet alleen de Tandarts Rotterdam zal hier blij van worden, maar zelf heb je hier ook veel profijt van. In deze blog geven we een aantal tips voor het reinigen van je mond. 

Reinig je gebit

Hoe voor de hand liggend het ook klinkt, het is belangrijk om je gebit goed te reinigen. Het komt namelijk voor dat er mensen zijn die niet vaak of niet grondig genoeg hun gebit reinigen. De tanden goed poetsen is en blijft een van de belangrijkste manieren om gebitsproblemen, en dus ook te veel bacteriën in de mond te voorkomen. Het is belangrijk dat je hier goede tandpasta voor gebruikt. En vergeet niet te flossen!

Verhelp bacteriën in de mond met water

Genoeg drinken is belangrijk voor verschillende doeleinden, maar een van die redenen is het in stand houden van speekselproductie. Dit is zo belangrijk omdat gezond en actief speeksel namelijk een optimale bescherming voor je gebit is. Daarom wordt er aan volwassen ook aangeraden om gemiddeld acht glazen water per dag te drinken. Dit staat los van alle andere dingen die je op een dag drinkt.

Neem genoeg fruit en groenten, zorg voor genoeg vitaminen

Dit is een tip die veel verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Doordat groenten en fruit veel noodzakelijke vezels bevatten, hebben deze een goede werking tegen bacteriën in de mond. Ook genoeg vitaminen zijn belangrijk. Veel mensen hebben namelijk een tekort aan vitamine D, dit kan zorgen voor een disbalans qua bacteriën in de mond. Let er daarom op dat je genoeg buiten bent. Zonlicht is namelijk de belangrijkste bron van vitamine D voor de mens. Als je hier een tekort aan hebt is het aangeraden om voedingssupplementen te nemen.

Pin It on Pinterest