Heb je een tandprothese? Deze moet natuurlijk ook onderhouden worden en er zijn verschillende zaken waar je op moet letten. Je hebt namelijk geluk met een tandprothese en deze kosten over het algemeen veel geld. Het onderhouden moet goed gebeuren en je moet precies weten wat je moet doen. In dit artikel zetten we een paar praktische tips op een rijtje, zodat je precies weet wat je moet doen. Lees het daarom grondig door zodat je tand prothese in een goede staat verricht.

Het onderhoud

Ten eerste is het handig om je prothese in de avond uit te doen. Vooral wanneer je slaapt is het van belang om de prothese uit je mond te houden. Vind je dit vervelend? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de onderprothese eruit te laten. Het inhouden van de prothese kan namelijk zorgen voor een slechte doorbloeding van het slijmvlies, hierdoor slinkt het bot van de onderkaak. Ten tweede is het van groot belang dat je om de twee jaar de tand prothese laat controleren door tandprotheticus Hilversum. Wanneer je in Hilversum woont, is dat natuurlijk lekker dicht bij en de beste optie. Tandprotheticus Hilversum zorgt ervoor dat de draagcomfort intact blijft en kijkt hierbij ook naar de pasvorm. Ten derde is het handig om je kaken onder de prothese regelmatig met een zachte borstel te masseren. Hiermee stimuleer je de doorbloeding, maar ook zorgt het voor de reiniging van je tandvlees.

Schade

Merk je dat er iets niet klopt aan je gebitsprothese? Doe er zelf niets aan, want hierdoor kun je de gebitsprothese verder beschadigen. Het is van belang dat je direct naar de tandprotheticus Hilversum gaat, zodat deze hem weer kan maken. De tandprotheticus Hilversum heeft meer ervaring op dit gebied en weet precies hoe ze het kunnen maken. Ook wanneer een gebitsprothese niet comfortabel aanvoelt, kun je hiermee naar de tandprotheticus Hilversum gaan. Ook voor een grote schoonmaak van de prothese kan de tandprotheticus Hilversum veel voor je betekenen. Zorg ervoor dat je het zelf goed onderhoud en met een noodgeval naar de tandprotheticus gaat. Je kunt op deze manier alles goed schoon houden en de prothese klaar maken voor gebruik.

Pin It on Pinterest