Een gezond gebit is heel belangrijk. Je kan hier namelijk verschillende mondaandoeningen en andere vervelende ziektes mee voorkomen. Dit is goed voor jou en je tandarts rotterdam zal dan heel blij met je zijn. In deze blog geven we een aantal tips voor een gezond gebit!

Voorkom tandsteen

Wanneer je niet vaak genoeg poetst bouwt er zich tandplak op in je mond. Dit is een mengsel van voedselrestjes, speeksel en bacteriën. Wanneer tandplak hard wordt noemen we dit tandsteen. Dit zorgt voor gaatjes in de tanden, vergroot de kans op tandvleesontstekingen en laat soms zelfs zijn nare geur uit je mond ontsnappen. Het is dus belangrijk dat je je tanden goed poetst. Naast alle vervelende mondproblemen, vergrote bacteriën ook de kans op hart- en vaatziekten. Via ontsteking in de mond komen bacteriën versneld in het bloed terecht, hierdoor is de kans op hart- en vaatziekten groter. Reinig het gebit dus met een tandenborstel, een stoker, rager en/of flosdraad.

Twee minuten poetsen

Gemiddeld poetste Nederlander zo’n 46 seconden in plaats van de aanbevolen twee minuten. Wanneer je twee minuten poetst met fluoride tandpasta, dan krijg je precies de juiste dosering fluoride zodat die je tanden hard en sterk houden. Bij het poetsen belangrijk om te weten dat je mond poetst niet alleen je tanden, denk ook aan je tandvlees tong en gehemelte. Doe het poetsen voor het ontbijt of een halfuur na het eten.

Maak gebruik van flosdraad, een rager en een stoker

Alleen het tandenpoetsen, maakt je tanden niet volledig schoon. Daar waar je borstel niet komt, zoals tussen de tanden. Zou je de ruimte met iets wat kleiner is schoon moeten maken. Gebruik hiervoor dan bijvoorbeeld flosdraad, een rager of een tandenstoker. Op deze manier heb je kleinere kans op ontstekingen en grotere kans op een gezond gebit!

Pin It on Pinterest