We vergeten allemaal wel eens iets. Ook het poetsen van de tanden wordt nog wel eens vergeten. Echter is het poetsen van de tanden van groot belang voor je gebit en gezondheid. In deze blog vertellen we wat je hiertegen kunt doen.

De aanbeveling van je tandarts

De tandartsen van tandartsenpraktijk Gorinchem raden je aan om twee keer per dag je tanden te poetsen, één keer per dag te flossen en af te spoelen met alcoholvrij mondwater en om tussen de maaltijden door, gebruik te maken van suikervrije kauwgom om de ophoping van bacteriën te voorkomen. Deze bacteriën kunnen namelijk leiden tot gaatjes en verschillende tandvleesproblemen. Wat ook belangrijk is, is om minimaal twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle.

Vergeten poetsen

Vergeet je soms je tanden te poetsen? Je bent zeker niet de enige. We vergeten allemaal wel eens iets. Als je vergeet je tanden te poetsen, doe dit dan wanneer je er weer aan denkt. Als het een gewoonte wordt, zullen je tanden en tandvlees er onder gaan lijden. Meestal zijn het kinderen die dit vergeten, echter komt dit probleem ook voor bij volwassenen.

Stel een timer in

Gebruik je telefoon, computer of een ander apparaat om je eraan te herinneren wanneer het tijd is om je tanden te poetsen. Meestal zal dit ’s ochtends en ’s avonds zijn. De meeste mensen poetsen hun tanden na het ontbijt en voor het slapen gaan. Je kunt zelfs een timer van twee minuten instellen voor tijdens het poetsen. Op deze manier weet je zeker dat je jouw tanden goed en lang genoeg poetst.

Herinner jezelf eraan

Je kan jezelf ook herinner aan het poetsen door bijvoorbeeld een tandenborstel klaar te zetten of een briefje te plaatsen op een plek waar je het zeker ziet. Als je het goed in je hoofd houdt, kan je hier weer een dagelijkse gewoonte van maken.

Pin It on Pinterest