Wil jij nou wittere tanden, maar heb je geen zin in dat bleek gedoe? Dan moet je dit zeker lezen. In deze blog vertellen wij je hoe je de verkleuring van je tanden tegen kunt gaan. Bijvoorbeeld het stoppen met roken of op letten met wat je eet!

Goed en regelmatig poetsen

Deze tip klinkt heel logisch, maar niet iedereen volgt dit advies van dental utrecht op en daarom moet het benoemd blijven worden. Goed poetsen blijft heel belangrijk om je tanden in de best mogelijke conditie te houden. Hanteer hierbij de juiste poetstechniek, gebruik goede tandpasta en laat je niet afleiden. Poets zo’n 2 a 3 keer per dag? Dan stel je slijtage en verkleuring van je weet zo lang mogelijk uit.

Let op wat je eet

Kleurstoffen en suikers in voedsel spelen een grote rol bij het verkleuren van de tanden en kiezen. Koffie, thee, rode wijn en vruchtensappen zijn producten die hier al om bekend staan. In sommige van deze producten zitten namelijk slofjes die je tandglazuur beschadigen. Hierdoor treedt verkleuring sneller op. Natuurlijk is het moeilijk om alle voedingsmiddelen die het gebit kunnen aantasten te vermijden. Maar om de schade te beperken is het altijd slim om een glas water te drinken na het nuttigen van één van deze producten. 

Stoppen met roken

Of je nou af en toe of met grote regelmaat een sigaret of sigaar opsteekt, roken is erg slecht voor je gebit. Het kan al snel verkleuren. Roken verhoogt ook nog de kans op allerlei ziektes. Eén van de effectiefste manieren om snel verkleuren tegen te gaan is dan ook om te stoppen met roken. 

Ga naar de tandarts

Elk half jaar een bezoek brengen aan de tandarts is vanwege meerdere redenen belangrijk. Doordat problemen hierdoor vroegtijdig worden gesignaleerd, zullen wij ze ook makkelijker op te lossen zijn. Het goed onderhoud van je gebit voorkomt een snelle veroudering en verkleuring van je tanden.

Pin It on Pinterest