Wil je graag terecht bij een tandarts rotterdam, maar weet je niet goed welke tandartspraktijk geschikt is? Geen zorgen, er zijn een aantal punten waaraan je een goede tandarts Rotterdam kunt herkennen. Vooral voor mensen die angst hebben voor de tandarts hebben mogelijk wat aan deze tips!

Hoe herken je een goede tandarts?

Een goed herkenningspunt van een kwalitatieve tandarts rotterdam is de KRT-registratie. KRT staat voor Kwaliteitsregister Tandartsen en houdt bij welke tandartspraktijk voldoen aan de juiste kwalificaties. Om in het KRT-register te komen moet de praktijk een aantal zaken nakomen. Allereerst moet de tandarts Rotterdam voldoen aan de praktijkrichtlijnen, denk hierbij aan hygiëne of een goede communicaties met de patiënt. Ook is het belangrijk dat de tandarts beschikt over een diploma en een geldige BIG-registratie heeft: dit is een losse registratie die geldt voor vrijwel de gehele gezondheidssector. Deze registratie geeft aan of de tandarts Rotterdam bekwaam is om dit werk te verrichten. Als je dus kiest voor een tandarts die geregistreerd is in het KRT, kun je er vanuit gaan dat de tandarts Rotterdam gekwalificeerd is voor dit werk. 

Het registreren in het KRT is overigens niet verplicht, daarom zijn tandartsen die niet zijn geregistreerd niet direct ongeschikt. Mocht je echter zeker willen zijn van de kwalificaties van de tandarts Rotterdam, kies dan voor een praktijk die is ingeschreven bij het KRT. 

Houd rekening met wachttijden

Je zou het misschien niet zeggen, maar een wachttijd is vaak een indicatie van hoe goed een tandartspraktijk is. Waarschijnlijk zit je niet te wachten op een praktijk met lange wachttijden, maar vaak geeft dit wel aan hoe populair deze tandarts is en dat deze kwaliteit zal leveren. De meeste tandartsen kennen een wachttijd van een maand, dus houd hier rekening mee als je een afspraak maakt bij een tandarts Rotterdam. Plan op tijd in wanneer je langs de tandarts wil om lange wachttijden te tegen te gaan. 

Als je binnen een korte tijd snel terecht wil bij een tandarts Rotterdam kun je misschien beter kiezen voor een praktijk met een korte wachttijd. Bedenk wel goed wat de reden is van deze korte wachttijd om een mogelijke slechte ervaring tegen te gaan. 

Pin It on Pinterest