Verkleurde tanden zijn niet gewenst. Als je niet je tanden professioneel wilt laten bleken, zoals bij deze tandarts in Zoetermeer, dan kun je de volgende 5 natuurlijke manieren proberen om de tanden te bleken:

1. Veranderingen in je dieet

Het elimineren van voedsel dat de tanden kleurt kan verdere verkleuring voorkomen. Voedingsmiddelen en dranken die tannines bevatten, zoals wijn en thee, kunnen vlekken op de tanden veroorzaken. Ook koffie en donkere frisdranken en sappen kunnen dit veroorzaken. Zure voedingsmiddelen kunnen de tanden geel doen lijken door het glazuur te verslijten. Ook sigaretten kunnen vlekken op de tanden veroorzaken. Mensen die zich zorgen maken over de kleur van hun tanden moeten de overmatige consumptie van citrus, sigaretten, koffie en frisdrank vermijden.

2. Borstelen met zuiveringszout

Bakpoeder kan vlekken op het oppervlak van de tanden voorzichtig wegpoetsen. Sommige mensen maken zich zorgen dat zuiveringszout te hard is en het glazuur kan wegslijpen, maar uit onderzoek van 2017 is gebleken dat het een veilige manier is om vlekken te verwijderen. Zuiveringszout kan ook helpen bij de bestrijding van bacteriën, wat duidt op de kans dat het tandplak te verminderen en tandbederf te voorkomen.

3. Gebruik van waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een mild bleekmiddel dat kan helpen om verkleurde tanden te bleken. Voor een optimale whitening, kan je twee keer per week poetsen met een mix van zuiveringszout en waterstofperoxide gedurende 1-2 minuten. Doe dit echter niet langdurig. Waterstofperoxide kan de gevoeligheid van de tanden namelijk verhogen.

4. Bleken met fruit

Papaïne en bromelaïne, enzymen die voorkomen in respectievelijk papaja’s en ananassen, kunnen beide helpen om de tanden te bleken.

5. Een goede mondhygiëne

Het handhaven van een goede mondhygiëne is het belangrijkste wat iemand kan doen om de verkleuring van de tanden te verminderen. Regelmatig poetsen en flossen beschermt het glazuur, voorkomt tandvleesverval en verwijdert vlekken. Een goede mondhygiëne omvat:

·         Minstens twee keer per dag de tanden poetsen. Je moet ook het tandvlees en de achterkant van de tanden goed poetsen.

·         Het gebruik van een fluoride tandpasta. Fluoride kan tandbederf bestrijden en zelfs tegengaan. Hoewel sommige mensen tegen het gebruik van fluoride zijn, geloven tandartsen dat fluoride veilig en heilzaam is voor de tanden.

·         Flossen om tandplak tussen de tanden te verwijderen.

Pin It on Pinterest