In deze blog willen we je graag een beetje bijpraten over de verschillende moderne behandelingen die er mogelijk zijn bij de hedendaagse tandarts. We hebben de laatste jaren allerlei nieuwe behandelingen gezien die zeker in de decennia daarvoor niet gedroomd hadden kunnen worden. We nemen graag met je door hoe goed we er tegenwoordig voorstaan als het gaat over dentale behandelingen. 

Facings

Wanneer je vroeger een verkleurde tand had, dan het je het er maar mee te doen. Er zijn veel dingen die met een gebit aan de hand kunnen zijn. Zoals beschadigingen, verkleuringen en een afwijkende vorm. Dat kan allemaal gecorrigeerd worden met facings. Dit zijn namelijk schildjes die rond je tanden gemaakt worden. Deze zijn vervaardigd uit composiet, een materiaal dat zeer sterk is. 

Bleekbehandeling 

Ook voor de verkleurde tanden hoefde je vroeger niet bij de tandarts over de vloer te komen. Maar dat is gelukkig allemaal veranderd: nu is het mogelijk om je tanden te laten bleken. Zo kun je behoorlijk wat esthetisch voordeel behalen. Je tanden ogen witter en daardoor durven veel mensen weer breeduit te lachen. Erg fijn. Wanneer je facings wilt laten zetten, raden we je aan om eerst facings te nemen. Deze bestel je in een bepaalde kleur. Vervolgens pas je de rest van je tanden aan (met de bleekbehandeling) op de kleur van de facings. Deze schildjes kleuren namelijk niet mee. Zo voorkom je kleurverschil. 

Rechte tanden zijn veel beter voor je mondgezondheid 

Het is een beproefde manier om je mondgezondheid vele malen beter te maken. Dat doe je namelijk door tanden die scheef staan, recht te laten zetten met behulp van een beugel. Veel volwassenen willen geen beugel omdat deze altijd in het oog springt. Althans, dat denken ze, want tegenwoordig heb je de onzichtbare beugel. Dat maakt dat je mooi kunt profiteren van een recht gebit, zonder te zitten met de esthetische ongemakken van een opvallende beugel. De beugels van nu kunnen achter de tanden worden geplaatst. Ook zijn er opties waarbij er gedurende de nacht met een bitje in geslapen wordt. Superhandig allemaal. Dat is dus wat er mogelijk is bij de hedendaagse tandartspraktijken in ons land. Orthodontist Ridderkerk helpt je graag aan een mooie, rechte rij tanden. Neem een kijkje op hun site. 

Pin It on Pinterest