Als mensen zijn we niet perfect en weten we dat vergeetachtig zijn het beste van ons kan overkomen. Er is zelfs op 2 juli een  “ik ben het vergeten” dag uitgeroepen! Als je vergeet je tanden te poetsen, kun je je afvragen: “Hoe vaak moet ik mijn tanden poetsen?”. Lees daarom deze blog voor meer informatie

De aanbeveling van de tandarts

De tandarts in Alkmaar raadt aan om je tanden minstens twee keer per dag te poetsen, één keer per dag te flossen en te spoelen met alcoholvrij mondwater en tussen de maaltijden door suikervrije kauwgom te kauwen om de opbouw van bacteriën die tot gaatjes en tandvleesproblemen kunnen leiden, te verminderen. Dit is een aanbeveling, het hangt natuurlijk ook per dag en situatie af.

Alle tandartsen zijn het hierover eens!

Jaarlijks is het aangeraden om 2 keer een APK keuring te doen bij de tandarts.. Met andere woorden, zorg ervoor dat je ten minste twee keer per jaar in een tandartspraktijk wordt gezien voor röntgenfoto’s, reiniging en preventieve zorg, en indien nodig als je pijn hebt of zorgen maakt over jouw gebit of mond. Een gezonde mond ontstaat uit levenslange gewoontes in de goede mondverzorging, maar wat als je dat vergeet?

Wat nou als je vergeten bent om te poetsen

Als je soms vergeet jouw tanden te poetsen, dan ben je niet de enigste. We vergeten allemaal dingen. Als je toch vergeet je tanden te poetsen, doe het dan zodra je eraan denkt. Als het een gewoonte wordt, zullen je tanden en tandvlees er helaas onder lijden. Vaak zijn het kinderen die klagen over hun vergeten gewoonte, maar het kan ook een probleem zijn voor volwassenen. Hier zijn enkele tips om je te helpen herinneren en mondverzorging een prioriteit te houden.

  • Maak een herinnering aan op je telefoon
  • Probeer het op een vaste tijd te doen.
  • Stel het niet uit, als je er aan denkt doe het dan ook.

Hoe vaak moet ik mijn tanden poetsen?

Kort antwoord: Minstens twee keer per dag. En als je het vergeet, doe het dan als je het je herinnert. Praat met je tandarts over andere strategieën om u te helpen je tanden te poetsen.

Pin It on Pinterest