Omdat veel mensen het fijn vinden om een wit gebit te hebben, vragen veel mensen zich af of whitening tandpasta’s wel goed zijn voor de tanden. Dit komt omdat de tandpasta’s dan een goede oplossing lijken voor het bleken van de tanden. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan een behandeling of tandenbleek setjes. In deze blog vertellen we de voor- en nadelen van whitening tandpasta’s

De voordelen

Deze soort tandpasta biedt als het ware een werkende variant van een behandeling bij de tandarts of bleekkliniek. Voor een paar euro heb je een tube whitening tandpasta. Echter is dit ook nog eens een pijnloze methode. Een veelgestelde vraag is, of de tandpasta goed voor je gebit is of juist niet?

De nadelen

Het is jammer maar vaak zijn de werkzame stoffen in dit soort tandpasta’s nogal agressief. Normaal gesproken worden je tanden gebleekt met waterstofperoxide. Echter bevatten dit soort tandpasta’s hele andere soorten stoffen die tandplak van de tanden kunnen verwijderen. Tandplak is een oorzaak van het verkleuren van de tanden. Wanneer je dit weghaalt, lijken de tanden inderdaad heel wat witter. Maar omdat deze middelen zo agressief zijn, is het vaak zo dat je niet enkel de tandplak verwijdert. Het komt namelijk vaak voor dat je ook de beschermende glazuurlaag van de tanden aantast, dit is natuurlijk erg slecht. Pas dus op met het gebruik van whitening tandpasta’s. Het komt ook vaak voor dat ze helemaal niet werken, dit komt omdat er gewoon geen bleekmiddel of te weinig bleekmiddel in zit. Als je graag op een veilige manier witte tanden wilt, dan kan je contact opnemen met je tandartspraktijk breda.

Pin It on Pinterest